Hur många fettfrysningar behöver man göra?

Det varierar från person till person och fettets sammansättning. Vanligtvis brukar man genomföra 1-2 behandlingar på ett område (med 4-6 veckors mellanrum), 3 behandlingar är max. Vid den första behandlingen försvinner cirka 20-25% av fettvävnaden och slutgiltligt resultat ser man inom 6-12 veckor efter behandlingen.

Denna behandling är en effektiv fettreducering.

Vem passar att göra en fettfrysning?

Fettreducering kan utföras på områden som muffinsmage, kärlekshandtag, armar och lår m.m. Det är ingen bantningsmetod utan passar dig som har svårt att bli av med små områden trots träningen eller bra kost.

Hur känns behandlingen?

En fettfrysningsbehandling är i stort sett smärtfri men i början kan det upplevas som kallt, men avtar under behandlingens gång. Efter behandling blir du röd på området och en bedövande och kittlande känsla kan uppstå. Detta avtar inom de närmaste timmarna/dagarna.

Är fettfrysning permanent?

Fettcellerna som elimineras av en fettfrysning är borta för alltid, och normalt brukar kroppen inte producera nya fettceller. Men, befintliga fettceller kan växa och bli större med tiden om man slutar träna och äter dåligt.

Respektfullt bemötande

Vi bemöter alla våra kunder personligt och respektfullt. Konsultation är det första viktiga steget innan vi ska genomför en fettfrysning. Samtalet med kunden måste få ta sin tid för att vi ska kunna gå igenom dina tankar, önskemål och förväntningar så att vi uppnår ett så bra resultat som möjligt.

Så här går en frysa fett behandling till

En behandling tar 1-2 timmar, normalt är 1,5 tim. Längre tid tar det inte att utföra en behandling för att frysa bort fett. Efter behandlingen kan du direkt återgå till dina vardagliga aktiviteter, både på jobbet och fritiden.

När vi är klara med dessa förberedelser så får kunden plats på behandlingssängen, i halvsittande eller liggande position beroende på vilket område på kroppen som ska behandlas.

Hygien

Huden rengörs och behandlingsområdet markeras. En speciell skyddsduk appliceras över området som ska behandlas. Därefter sätter vi dit applikatorn. Det skapar ett vakuum som suger upp huden mot två kylpaneler. Detta sätter igång kylprocessen, den så kallade cryolipolysen. Vissa kunder kan uppleva ett visst obehag när vävnaden kyls med till den nivå som krävs för att den rätta effekten ska uppnås (cirka -10 grader). Något större obehag handlar det dock inte och man kan slappna av under behandlingen och läsa, prata eller kolla på tv. Efter en timmes behandling tas applikatorn bort och behandlingsområdet masseras försiktigt för att snabbare få tillbaka värmen

Det kan uppstå viss rodnad, svullnad, ömhet i upp till ett par veckor efteråt. Viss nedsättning av känseln på det berörda området kan också förekomma. Vissa kunder kan får hematom, dvs sugmärken / blåmärke Dock handlar det inte om några bieffekter som begränsar kunden i vardagen.

Olika utbud behandlingar

Kunden är alltid fokus för oss. Klinikerna kan därför oftast erbjuda rad olika behandlingar, som hårborttagning med diodlaser, kemisk peeling, hudföryngring och ansiktsbehandlingar.