Hur många fettfrysningar behöver man göra?

Det varierar från person till person och fettets sammansättning. Vanligtvis brukar man genomföra 1-2 behandlingar på ett område (med 4-6 veckors mellanrum), 3 behandlingar är max. Vid den första behandlingen försvinner cirka 20-25% av fettvävnaden och slutgiltligt resultat ser man inom 6-12 veckor efter behandlingen.

Denna behandling är en effektiv fettreducering.

Vem passar att göra en fettfrysning?

Fettreducering kan utföras på områden som muffinsmage, kärlekshandtag, armar och lår m.m. Det är ingen bantningsmetod utan passar dig som har svårt att bli av med små områden trots träningen eller bra kost.

Hur känns behandlingen?

En fettfrysningsbehandling är i stort sett smärtfri men i början kan det upplevas som kallt, men avtar under behandlingens gång. Efter behandling blir du röd på området och en bedövande och kittlande känsla kan uppstå. Detta avtar inom de närmaste timmarna/dagarna.

Är fettfrysning permanent?

Fettcellerna som elimineras av en fettfrysning är borta för alltid, och normalt brukar kroppen inte producera nya fettceller. Men, befintliga fettceller kan växa och bli större med tiden om man slutar träna och äter dåligt.